I fredags flög jag ner till Vigo, Spanien, på mitt första landslagsuppdrag. Det var en väldigt häftig upplevelse och jag är jättenöjd med min prestation! Vi var ca 20 tjejer anmälda i min klass och jag gick fem matcher där jag fick bra motstånd.

De tre första matcherna gick väldigt bra, jag vann alla tre på ippon, full poäng, och var därmed vidare till semifinal. I den matchen var jag inte riktigt med från början så min motståndare hann kasta mig och få en lägre poäng, en yuko. Efter det var jag inne i matchen och det var jag som styrde, men det räckte inte hela vägen fram då jag senare förlorade i fasthållning.

Efter det var det bronsmatch som gällde. Jag fick möta en jätteduktig spanjorska men eftersom de började finalpasset en halvtimme tidigare än de sagt innan hann jag inte bli riktigt uppvärmd. Jag gick ändå in och körde på och vann tillslut i golden score på en waza-ari, därmed hade jag säkrat bronset.

Jag är superglad att jag fick vara med om detta och det känns som att jag verkligen visat vad jag har att ge! :)

Det gick väldigt bra för de andra som följde med också, sex judokas åkte dit och fem medaljer fick vi med oss hem; tre brons, ett silver och ett guld!

10703960_757537220987237_1228980012317674167_n

Kommentera