I torsdags vid tretiden klev vi på bussen och påbörjade vår resa mot Kouvola, Finland. Vi var ett stort gäng från Judogymnasiet som åkte dit för att vara med och fightas om medaljerna i tävlingen Finnish Open, vilket för mig blev den första tävlingen i nya viktklassen, -57 kg.

I den första matchen mötte jag en stark finska. Jag hade inte mött henne tidigare vilket gjorde att jag var lite avvaktande i början av matchen. Den var dock slut ganska snabbt då jag tillslut fick mitt favoritgrepp och lyckades kasta henne på ippon, full poäng.

Därefter mötte jag en norska som jag mött några gånger tidigare och vunnit över. Jag visste att jag hade en bra chans mot henne, men det gjorde mig inte mindre nervös, snarare tvärtom! Hur som helst gick jag in på mattan och fokuserade på att köra min judo vilket gjorde så att jag ganska direkt kunde kasta henne på två waza-ari = ippon

De två vinsterna betydde att jag tagit mig till semifinal. Där skulle jag möta en riktigt duktig svenska som jag mött många gånger tidigare. Hon hade i stort sett alltid vunnit över mig när vi mötts tidigare men jag var riktigt taggad och jag kände att det nog kunde vara min dag. Jag hade rätt! Efter ett par minuter kontrade jag henne bakåt, domaren dömde ippon och jag var därmed i final!

I finalen väntade dagens allra tuffaste motståndare, Kadett-EM-femman från Finland. Jag hade väldigt stor respekt för henne och jag hade nog skrämt upp mig själv litegrann innan matchen då jag visste hur otroligt stark och duktig hon var. Iallafall gick jag upp på mattan men jag var inte lika målmedveten där som i de andra matcherna, hon lyckades greppa bort mig många gånger. Trots det så inledde jag med att kasta henne bakåt och få en yuko, men efter det var hon dominant. Hon kastade mig på en yuko och två waza-ari vilket betydde att jag fick nöja mig med ett silver denna gång.

Jag är ändå riktigt nöjd med min prestation, jag tycker jag gjorde en bra debut i nya viktklassen och jag är väldigt stolt. Det var en jättebra dag för tjejerna som åkte från Judogymnasiet, med oss hem fick vi 3 medaljer i junior och tre medaljer i kadett där 4 var silver och 2 var guld. Grymt tycker jag!

image1

Några av de svenska medaljörerna

Kommentera